Picth (voiceover) film Indiegogo

 

Salut ,

Sunt Dan Patzelt și vreau să vă impărtașesc un vis:

Vreau ca un copil nevăzător să iși poată Downloada și Printa acasă o carte tactilă ilustrată.

Sunt curios dacă ți-ai pus vreodată întrebarea cum vede un nevăzător?

Dacă nu, te provoc: Inchide ochii, defapt nu e nevoie, bagă mâna în nisip și caută un obiect

Pentru ca mâna ta e plină de nisip, vei citi obiectul doar punct cu punct și doar dacă vei aduce și cealaltă mână vei avea o reprezentare spațială. Cu toate acestea, dacă nu pui imaginea creată în imaginația ta într-un context și nu primești detalii de la altcineva, imaginea rămâne un obiect neclar.

Acum ai aflat și două din problemele lor: Au nevoie de asistență la citirea de imagini și au o cruntă lipsă de imagini accesibilizate.

Acestea, cumulate cu lipsa de interes comercial pentru comunitatea nevăzătoriilor fac ca sistemul educațional să nu poată ridica elevi la standardele impuse de societate. Dovadă sunt cei peste 96% dintre persoanele cu dizabilități de vedere din România care trăiesc din ajutor social, procent valabil și la nivel internațional.

Proiectul THAT’S – asistentul virtual la citirea de imagini – a venit ca o continuare firească a unui proiect de accesibilizare a muzeelor. . Am realizat atunci necesitatea unui ghid însoţitor specializat pentru vizitele individuale.

Soluția este simplă și de actualitate: Orice device cu camera video poate scana o imagine, și la gestul de citire aprofundată să declanșeze o pistă audio cu informație detaliată.

Acum tehnologia ne permite înlocuirea asistenței umane pentru a oferii persoanelor nevăzătoare autonomia pe care și-o doresc. Sistemul on-line multidomeniu, multilimbă va permite crearea și accesarea unei baze de date cu imagini și continut accesibilizat. Efortul de a explica imaginea fiecărei persoane în parte, o dată introdus în baza de date, va fi replicat și accesibil mai multor persoane.

Unicitatea proiectului o constă abordarea noastră: Oricine, oriunde va putea să creeze și să citească Oricâte imagini accesibilizate, Gratuit.

Cu toții știm ca persoanele nevăzătoare nu reprezintă o piață, de aceea simțim nevoia să oferim această unealtă de auto-dezvoltare, repet Gratuit.Doar așa putem dezvolta unitar o comunitate internațională interesată de educație.

Fundatia Orange a avut incredere în noi și a finanțat DEMO-ul împreună cu achiziția de tablete pentru școlile partenere.

Ajută-ne și tu să definitivăm modulul iOS și să consolidăm Baza de Date. Pașii următori sunt extinderea către alte sisteme de operare, astfel incât să-l facem accesibil și persoanelor care nu au acces permanent la internet.

THAT’S va revoluționa sistemul educațional special și nu numai, va da sanșa elevilor să studieze materii reale, iar  adulților să iși gasească mai ușor un loc de muncă.

Modul de invățare și calitatea vieții persoanelor nevăzătoare se vor imbunătății.

Împreună putem să oferim oportunitatea unui copil să asculte și să vadă singur o carte de povesti.

În numele meu și a sute de milioane de beneficiari iți mulțumesc.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s